ЕЦП: що робити у разі зміни прізвища платника податків

У разі зміни прізвища платника податків потрібно невідкладно скасувати кваліфікований сертифікат ключа звернувшись до Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС та подати необхідні документи на отриманням електронних довірчих послуг з формування нових кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.


ЕЦП: що робити у разі зміни прізвища платника податків

Причини з яких клієнт (користувач) - платник податків може звернутися до КН ЕДП ІДД ДПС за скасуванням кваліфікованого сертифіката:
  • компрометації особистого ключа користувача (факт або обґрунтована підозра того, що особистий ключ став відомий іншим особам, втрата можливості подальшого використання особистого ключа із будь-яких обставин, зокрема, втрата або пошкодження носія ключової інформації тощо);
  • зміни відомостей, зазначених у кваліфікованому сертифікаті (в тому числі прізвища, ім’я по-батькові фізичної особи);
  • виявлення помилок у реквізитах кваліфікованого сертифіката тощо.

Часом скасування кваліфікованого сертифіката ЕЦП вважається час зміни його статусу в реєстрі сертифікатів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС (далі – КН ЕДП ІДД ДПС).

Джерело: ДПС у Рівненській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47570

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді