Проєкт змін у додатках до податкової декларації

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
ДПС оприлюднила проєкт змін до додатків до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

декларація з податку на нерухоме майно

Калькулятор штрафів

Проєкт змін стосується визначення коду типу об’єкта нерухомості за національним класифікатором у графі 2 додатків 1 і 2 до Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

З 01.01.2024 набрав чинності новий національний класифікатор НК 018:2023 «Класифікатор будівель і споруд», затверджений наказом Мінекономіки від 16.05.2023 № 3573. Саме за цим класифікатором потрібно буде зазначати код типу об’єкта нерухомості у графі 2 додатків 1 і 2 до Податкової декларації.

Окрім цього, у формах додатків 1 і 2 пропонується розблокувати (стане доступно для введення) комірки у рядку 2.0 за графами/стовпчиками:

Наразі заблоковано введення значень у ці комірки формою додатків 1 і 2 до Податкової декларації.

Зауваження та пропозиції до проєкту ДПС прийматиме протягом місяця на електронну скриньку: [email protected].

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47566

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді