Як виправити дані у формі № 20-ОПП

Установа зобов’язана стати на облік у контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, у формі № 20-ОПП. Використовувати при цьому потрібно Порядок обліку платників податків і зборів, затверджений наказом Мінфіну від 09.12.2011 №1588 (п. 63.3 ПК).

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, зокрема його:

  • тип,
  • найменування,
  • місцезнаходження,
  • стан,

установа надає до контролюючого органу за основним місцем обліку форму № 20-ОПП з оновленою інформацією. У цій формі поряд із реквізитом, який змінився, потрібно зазначити в дужках попереднє значення.

У разі зміни призначення об’єкта оподаткування або його перепрофілювання установа вказує інформацію про це у двох рядках форми:

  • в одному рядку — про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється;
  • у другому — оновлену інформацію про об’єкт оподаткування, який створили чи відкрили на основі закритого (п. 8.5 розділу VIII Порядку).

Якщо установа подає форму № 20-ОПП з виправленою інформацією, у другій графі відомостей про об’єкти оподаткування вона зазначає код ознаки «3» (надання інформації щодо зміни відомостей про об’єкт оподаткування).

Форму №20-ОПП з виправленою інформацією податківці радять подавати разом із супровідним листом, у якому необхідно зазначити факт і причини такого виправлення.

За інформацією ГУ ДФС у Тернопільській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82573

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67575

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3655

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47490

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді