Працівник звільняється. Чи оплачувати надурочні якщо не закінчився обліковий період?

Працівник звільняється. Чи оплачувати надурочні якщо не закінчився обліковий період?

Коли працівник звільняється, керівник установи зобов’язаний з ним розрахуватися в останній день роботи або в день, коли той звільняється. Тобто виплатити всі суми, які належать працівникові. Чи потрібно бухгалтеру нарахувати такому працівникові надурочні години, якщо він не відпрацював обліковий період та як обрахувати таку суму – відповідь у статті.

ЧИТАТИ СТАТТЮ ☑️

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
246319

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
144425

Копія наказу про звільнення – зразок

Замість трудової книжки закон передбачає інший обов’язковий документ, який треба видати під час звільнення – копія наказу про звільнення.
71866

Скорочення працівників

Алгоритм скорочення працівників під час карантину й не тільки розглянемо у даній консультації.
10302

Звільнення працівників у воєнний час – зразки документів

Запровадження воєнного стану та збройна агресія призвели до збільшення частоти звільнення працівників у бюджетних установах з причин їх смерті, тривалої відсутності чи через знищення майна установ. Розглянемо детально ці процедури звільнення та які документи потрібно видати при цьому.
46733

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді