Внесено зміни у Перелік кодів бюджетної класифікації

Кабмін вніс зміни у додаток «Перелік кодів бюджетної класифікації в розрізі органів, що контролюють справляння надходжень бюджету».

зміни перелік кодів бюджетної класифікації

Вебінар для бюджетників «Як ревізори перевіряють господарські договори»

На виконання п. 3 розд. II Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та деяких інших законів України у звʼязку з прийняттям Закону України «Про особливості припинення державних підприємств за рішенням Фонду державного майна України» № 3683-IX від 08.05.2024, внесено зміни у:

  • додаток «Перелік кодів бюджетної класифікації в розрізі органів, що контролюють справляння надходжень бюджету» до постанови КМУ «Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету» від 16.02.2011 № 106:
    • виключено у позиції «ДПС» код «Надходження сум реструктуризованої заборгованості зі сплати державного мита», як такий, що втратив актуальність через відсутність надходжень до бюджету, та доповнено кодом «Орендна плата за земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, передані в оренду відповідно до ст. 120-1 Земельного кодексу України»;
    • виключено з позиції «Мінекономіки» код «Кошти за реєстрацію представництв іноземних субʼєктів господарської діяльності» та закріплено його в позиції «Мінʼюст»;
    • доповнено позицію «Фонд державного майна» кодом «Кошти отримані від реалізації майна державних унітарних підприємств відповідно до Закону України «Про особливості припинення державних підприємств за рішенням Фонду державного майна України» від 11.04.2023 № 3037-IX.

За інформацією потсійного представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди бюджетної класифікації доходів

Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
47176

Небюджетний рахунок — рятівне коло для оплати видатків у воєнний час

Кабмін Постановою № 765 вніс зміни до Порядку № 590 — дозволив підприємствам, які постачають бюджетним установам товари, виконують роботи і надають послуги, відкривати небюджетні рахунки на їх ім’я в Казначействі. Бухгалтерську спільноту непокоїть запитання: чи зможуть тепер бюджетні установи своєчасно розраховуватися з постачальниками за товари, виконані роботи і надані послуги, якщо підприємства відкриють у Казначействі небюджетні рахунки?
14159

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 №11. Код кожної бюджетної програми відповідає коду функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету
15228

Тимчасова класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів (з перехідною таблицею до функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету)

Тимчасова класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів (з перехідною таблицею до функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету) затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 р. №11.
7101

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді