Які категорії українців звільнили від мобілізації

Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку.

Які категорії осіб звільнили від мобілізації

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

Мета Закону № 11379-д від 06.08.2024 – надання відстрочки від призову на військову служби під час мобілізації військовозобов’язаним до 25-річного віку, які були визнані обмежено придатними за станом здоров'я у воєнний час до червня 2024 року, в разі визнання їх придатними до військової служби та звільнення з військової служби військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період з числа осіб, які перебували на військовому обліку військовозобов’язаних як такі, що за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час, та які не досягли 25-річного віку.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
5676

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді