Які школи отримають шкільні автобуси

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
У п’ятницю, 11.10.2024, набрали чинності Особливості використання додаткової дотації на здійснення повноважень ОМС на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України у 2024 році для придбання шкільних автобусів.

шкільні автобуси

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Додаткову дотацію використають виключно для закупівлі шкільних автобусів, спеціально обладнаних для перевезення маломобільних груп населення.

Облдержадміністрації, військові адміністрації:

  • розподілять додаткову дотацію між бюджетами територіальних громад, які проводитимуть закупівлі за електронним каталогом;
  • або централізовано придбають шкільні автобуси для закладів загальної середньої освіти, які перебувають у комунальній власності територіальних громад.

Це стосується закладів освіти:

  • у яких освітній процес організовано за очною та (або) поєднанням очної та дистанційної форм здобуття освіти та які мають укриття, що відповідає ДБН В.2.2-5:2023 «Захисні споруди цивільного захисту»;
  • які є учасниками експериментального проєкту щодо створення в будівлях і спорудах закладів освіти, у яких відсутні об’єкти фонду захисних споруд цивільного захисту, захищених просторів (приміщень для фізичного захисту) в умовах дії правового режиму воєнного стану.

Шкільні автобуси отримають заклади освіти в такій черговості:

  • заклади загальної середньої освіти з кількістю здобувачів освіти (без урахування їх кількості у філіях) не менш як 150 осіб, які мають у своєму складі філії та шкільні автобуси яких були знищені (викрадені у ході бойових дій, тимчасової окупації) внаслідок збройної агресії рф або передані на військові потреби ЗСУ;
  • заклади загальної середньої освіти, у яких навчаються здобувачі освіти із населених пунктів громади (сусідньої громади), у яких заклади загальної середньої освіти зруйновані або пошкоджені;
  • інші заклади загальної середньої освіти, шкільні автобуси яких були знищені (викрадені у ході бойових дій, тимчасової окупації) внаслідок збройної агресії рф або передані на військові потреби ЗСУ;
  • інші заклади загальної середньої освіти з кількістю учнів 100 та більше, які оптимізовані/об’єднані/реорганізовані або будуть оптимізовані/ об’єднані/ реорганізовані протягом 2025 року та в яких навчаються здобувачі освіти, які відповідно до законодавства потребують підвезення.

Заклади загальної середньої освіти, в яких освіту здобувають особи з особливими освітніми потребами, мають пріоритетне право на забезпечення шкільними автобусами серед наведених закладів.

Накази МОН від 11.09.2024 № 1308 та від 30.09.2024 № 1394, якими затверджено Особливості і внесено зміни, набрали чинності 11.10.2024.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
329191

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1324

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді