Особливості використання дотації на облаштування безпечних умов у школах

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
У п’ятницю, 11.10.2024, набрали чинності Особливості використання додаткової дотації на здійснення повноважень ОМС на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України у 2024 році на облаштування безпечних умов у закладах освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

дотації на укриття в школах

Вебінар для бюджетників «Як ревізори перевіряють господарські договори»

Додаткова дотація призначена для реалізації нових проєктів, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом об’єктів, що становлять фонд захисних споруд цивільного захисту закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, визначених у додатку № 2 до постанови КМУ від 30.12.2022 № 1477.

Додаткова дотація не може бути спрямована на розроблення, коригування чи проведення експертизи проєктно-кошторисної документації.

У разі відсутності проєктно-кошторисної документації на момент виділення додаткової дотації, її потрібно розробити до 01.12.2024 за кошти місцевих бюджетів та внесети до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Якщо вартість реалізації проєкту перевищує обсяг виділеної додаткової дотації, розпорядники коштів забезпечують виділення фінансування з місцевих бюджетів в обсязі, необхідному для його завершення.

За результатами реалізації проєктів має бути досягнуто таких показників:

  • збільшено кількість здобувачів освіти, які навчаються за очною формою, у т. ч. шляхами: збільшення місткості захисної споруди, організації підвезення здобувачів освіти із закладів, які не обладнані захисними спорудами, організації позмінного навчання тощо;
  • захисну споруду введено в експлуатацію до 01.09.2025.

Розпорядники додаткової дотації за місцевими бюджетами мають внести інформацію щодо проєктів і завантажити документи у відповідних розділах електронного кабінету користувача Єдиної цифрової системи протягом 10 робочих днів з моменту опублікування цих Особливостей (тобто по 24.10.2024) та забезпечити її оновлення відповідно до поточного стану реалізації проєктів до 10 числа кожного місяця, наступного за звітним.

До такої інформації, зокрема, належить описова частина проєкту, структура бюджету і фінансування, додавання інформації щодо структури і графіку виконання робіт, актуальних фотографій, а також інформації щодо контрактних процесів і процесів, пов’язаних із будівництвом.

Невнесення, несвоєчасне внесення інформації та/або незавантаження документів у Єдину цифрову систему, невикористання чи несвоєчасне використання коштів додаткової дотації, порушення термінів реалізації проєкту є підставою для перегляду розподілу коштів та надання пропозицій Мінфіну щодо їх перерозподілу.

Накази МОН від 11.09.2024 № 1310 та від 01.10.2024 № 1402, яким затверджені Особливості і яким внесені зміни, набрали чинності 11.10.2024.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
329179

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1324

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді