Проект постанови КМУ стосовно змін оплати послуг пов’язаних з акредитацію закладів освіти пропонується для громадського обговорення

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 20 Положення про акредитацію закладів вищої освіти і спеціальностей у закладах вищої освіти та вищих професійних училищах».

Проект постанови КМУ стосовно змін оплати послуг пов’язаних з акредитацію закладів освіти пропонується для громадського обговорення

Проект акта розроблено з метою приведення у відповідність вартості за оплату послуг організаційного характеру, пов’язаних з переоформленням, видачею копії, дубліката відповідного сертифіката про акредитацію закладів вищої освіти і спеціальностей у закладах вищої освіти та вищих професійних училищах, до фактичних витрат за надання таких послуг.

Зокрема пропонується викласти зміни в такій редакції:

  • «оплата послуг організаційного характеру, пов’язаних з проведенням акредитації напряму підготовки, спеціальності, освітньої програми та оформленням сертифіката про акредитацію напряму підготовки, спеціальності, освітньої програми - у розмірі однієї мінімальної заробітної плати, а з переоформленням, видачею копії, дубліката сертифіката про акредитацію напряму підготовки, спеціальності, освітньої програми, виданого МОН, - у розмірі десяти відсотків від однієї мінімальної заробітної плати».

Свої зауваження та пропозиції у вигляді порівняльної таблиці МОН просить надсилати до 26 вересня 2021 року на електронну адресу [email protected] (Олена Шикова, державний експерт експертної групи з питань фахової передвищої освіти директорату фахової передвищої, вищої освіти).

Джерело: МОН

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді