Неприбуткова організація не повідомила про зміни? Штраф

Неприбутковою є установа та організація, яку контролюючий орган вніс до Реєстру неприбуткових установ та організацій (пп. 133.4.1 ПК).

Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру затверджений постановою КМУ від 13.07.2016 №440 (далі — Порядок №440).

Якщо неприбуткова організація змінила організаційно-правову форму або внесла зміни до установчих документів, на підставі яких вона діє, вона має протягом 30 календарних днів з дня державної реєстрації цих змін подати до контролюючого органу:

  • реєстраційну заяву з позначкою «зміни»;
  • копії документів, визначених у п. 6 Порядку № 440 (п.14 Порядку № 440).

Установи, які не повідомляють у визначені строки контролюючі органи про взяття їх на облік, реєстрацію змін місцезнаходження чи внесення інших змін до своїх облікових даних, нестимуть фінансову відповідальність (п. 117.1 ПК).

Так, якщо неприбуткова установа чи організація вчасно не повідомить контролюючий орган про зміну своєї організаційно-правової форми або поправки до установчих документів, їй доведеться сплатити штраф у розмірі:

  • 510 грн — при першому порушенні;
  • 1020 грн — при повторному порушенні протягом року (п. 117.1 ПК).

За інформацією ГУ ДФС у Тернопільській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82654

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67739

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді