Моніторинг ДРСУ виявив що 25% ОМС не публікують дані про регуляторну діяльність

Державна регуляторна служба України оновила результати проведеного моніторингу офіційних сайтів ОМС щодо публікації на них даних про регуляторну діяльність.

Моніторинг ДРСУ виявив що 25% ОМС не публікують дані про регуляторну діяльність

Близько половини з 1582 органів місцевого самоврядування по всій Україні не публікують на своїх сайтах всю інформацію про регуляторну діяльність – це чинні регуляторні акти, проекти регуляторних актів або плани регуляторної діяльності на рік.

Але, у порівнянні з лютим цього року, в деяких областях відзначається позитивна динаміка. В середньому на 11,5% (з 34,1% до 22,6%) зменшилася частка місцевих рад, які мають свої вебсторінки, але взагалі не публікують на них дані про регуляторну діяльність. Втім, чимало ОМС не змінили підхід до оприлюднення даних, а отже їх регуляторну діяльність можна назвати «прозорою» лише в лапках, – розповів Голова ДРС Олексій Кучер.

Разом з тим, якщо пів року тому кожна дев’ята місцева рада не мала офіційної вебсторінки, то сьогодні таких лише 5,7%.

Очільник Служби також нагадав, що за підсумками 9 місяців цього року ДРС готує для Офісу Президента України зведений рейтинг областей щодо реалізації регуляторної політики та проведення заходів з дерегуляції.

Результати моніторингу сайтів ОМС та детальну інформацію по кожній громаді можна переглянути у Регуляторних паспортах на сайті ДРС (http://www.drs.gov.ua/regional), обравши на мапі потрібну область.

Джерело: Державна регуляторна служба України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13836

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14873

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді