Чи можна подати електронну звітність в неробочий час, у вихідні чи у святкові дні?

Податківці інформують, що установи подають документи засобами електронного зв’язку в електронній формі, зокрема, згідно з Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Мінфіну від 06.06.2017 № 557 (далі — Порядок) на підставі Договору про визнання електронних документів.

Установа створює електронні документи в електронному вигляді із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів та з використанням ЕЦП. Після накладання ЕЦП установа шифрує електронний документ та надсилає його засобами телекомунікаційного зв’язку до адресата протягом операційного дня — частини дня, протягом якої за наявності технічної можливості здійснюється електронний документообіг (п. 2 розд. І, п. 3 розд. ІІ Порядку).

Податківці звертають увагу, що електронний кабінет працює постійно, 24 години на добу кожного календарного дня, крім часу, необхідного для його технічного обслуговування, яке:

  • проводять у порядку, що визначає методолог електронного кабінету;
  • заборонене у день, на який припадає граничний строк подання податкових декларацій, та з 8 до 20 години будь-якого іншого календарного дня (п.42 прим.1. 6 ст. 42 прим. 1 ПК).

За інформацією ГУ ДФС у Київській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82654

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67739

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді