Компенсація різниці в тарифах дозволить ОМС не підвищувати ціни на тепло для населення

Під час чергового засідання Уряду, 8 вересня, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що згідно з контрактом, який НАК «Нафтогаз України» пропонує теплокомуненерго, ціна на газ для комунальних підприємств становить 7,42 грн. за кубічний метр. Це дозволяє місцевим керівникам не підвищувати ціни на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні.

Компенсація різниці в тарифах дозволить ОМС не підвищувати ціни на тепло для населення

Прем’єр-міністр підкреслив, що готовність до опалювального сезону наразі становить понад 80%, та наголосив, що все йде відповідно до графіків.

Також він додав, що місцева влада, як і в попередні роки, буде ухвалювати рішення, коли саме стартує опалювальний сезон і так само, органи місцевого самоврядування тепер відповідальні за встановлення тарифів на тепло та гарячу воду, а Уряд продовжить допомагати місцевим керівникам і вирішить питання з компенсацією для теплокомуненерго. Різниця між ринковими тарифами на тепло та гарячу воду й тими, за якими платили громадяни — це десятки мільярдів гривень. Цю різницю буде компенсовано теплокомуненерго, що дасть їм можливість безперешкодно пройти опалювальний сезон. Це крок, який дозволить місцевій владі взяти відповідальність перед людьми за тарифи на тепло та гарячу воду, а також навести порядок із власними комунальними підприємствами, адже неефективність їх керівництва більше не буде покриватися за рахунок коштів бюджету та платників податків.

Очільник Уряду нагадав, що минулого тижня було схвалено постанову про створення територіальних комісій, які верифікуватимуть борги ТКЕ. Наступним кроком Уряд затвердив методики визначення різниці в тарифах.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341493

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90402

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66126

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3492

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13852

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді