Прем’єр-міністр розповів про план із п’яти кроків, розроблений Урядом, який дозволить спокійно пройти опалювальний сезон

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України 30 вересня, розповів про розроблений Урядом, за ініціативи Президента України, план із п’яти кроків, який дозволить стабілізувати тарифне питання та спокійно пройти опалювальний сезон.

Прем’єр-міністр розповів про план із п’яти кроків, розроблений Урядом, який дозволить спокійно пройти опалювальний сезон

За словами Глави Уряду, ціна на газ на європейських хабах уже сягнула майже 30 грн за кубічний метр через енергетичну війну, яку розв’язала проти всієї Європи Російська Федерація, щоб ввести в експлуатацію «Північний потік-2».

«Ми зафіксували ціну на газ. Завдяки річним продуктам така ціна для більшості українців складе менш ніж 8 грн за кубічний метр. Для стабільного проходження зими накопичено вже майже 19 млрд кубів блакитного палива в підземних газових сховищах», — підкреслив Денис Шмигаль.

Як зауважив Прем’єр-міністр, з 1 жовтня для 80% українських родин ціна на електроенергію буде знижена до 1,44 грн за кВт⋅год.

«Тарифи на тепло та гарячу воду тепер затверджують органи місцевого самоврядування, які в більшості володіють комунальними підприємствами з виробництва тепла. Це нова практика управління у сфері житлово-комунальних послуг, яка відповідає світовим стандартам всіх розвинених країн світу. Це також важливий крок, який мотивує місцеву владу вкладати кошти у модернізацію власних ТКЕ та енергоефективність», — зазначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль також нагадав, що в лютому цього року Уряд підписав меморандум з очільниками найбільших міст України, який дозволив не підвищувати тарифи в опалювальному сезоні 2020-2021.

«Це стало свідченням того, що центральна та місцева влада можуть знаходити правильні рішення та розумні компроміси для того, аби розвивати нашу державу та допомагати людям», — відзначив Прем’єр-міністр.

Крім того, Денис Шмигаль зазначив, що разом із народними депутатами Уряд внесе зміни до бюджету й збільшить програму субсидій на 12 млрд. грн.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341530

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90405

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66128

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3493

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13855

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді