Нюанси заповнення ф. № 20-ОПП у разі закриття об’єкта оподаткування

У разі закриття об’єктів оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність та/або в зв’язку з припиненням господарської діяльності, платники податків мають подати Повідомлення за ф. № 20-ОПП.

 Нюанси заповнення ф. № 20-ОПП у разі закриття об’єкта оподаткування

При подачі повідомлення за ф. № 20-ОПП необхідно враховувати такі особливості:

  • у графі 2 «Код ознаки надання інформації» вноситься значення «6 – закриття об’єкта оподаткування»;
  • у графі 5 «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» вноситься відповідне числове значення, яке складається з коду типу об’єкта оподаткування та внутрішнього ідентифікатора, прийнятого самою особою, що складається з 5-ти знаків;
  • у графі 9 «Стан об’єкта оподаткування» зазначається: 5 – непридатний до експлуатації; 6 – об’єкт відчужений/повернутий власнику.

Довідково: Відповідна норма передбачена Порядком обліку платників податків і зборів, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 09 грудня 2011 року № 1588.

Джерело: ДПС у м. Києві

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47692

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді