Уряд підтримав законопроект, який вносить зміни до регулювання аудиторської діяльності

На виконання Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік Мінфін розробив проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність” та деяких законів України щодо удосконалення деяких положень». Законопроект було схвалено Кабінетом Міністрів на засіданні 28 жовтня.

Уряд підтримав законопроект, який вносить зміни до регулювання аудиторської діяльності

Проектом акта передбачається:

  • уточнити вимоги до аудитора та аудиторської фірми;
  • удосконалити положення щодо умов конкурсу з обрання суб’єкта аудиторської діяльності для проведення обов’язкового аудиту підприємств, що становлять суспільний інтерес;
  • передбачити подання до Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю (ОСНАД) підприємствами інформації щодо створення та функціонування аудиторських комітетів або про покладання відповідних функцій на інший орган (підрозділ) підприємства, що становить суспільний інтерес.
  • удосконалити положення щодо інформації, яка наводиться в аудиторському звіті за результатами обов’язкового аудиту фінансової звітності.

Крім цього, за нестворення аудиторського комітету або непокладання відповідних функцій на орган (підрозділ) підприємства, що становить суспільний інтерес, за порушення вимог закону щодо процедури відбору суб’єкта аудиторської діяльності для проведення обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємств, що становлять суспільний інтерес, а також за ненадання інформації до ОСНАД у випадках, визначених законом можуть бути засновані адміністративні санкції. Відповідні зміни вносяться до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
22731

Чи проводити щорічну оцінку в ОМС

Чи проводиться зараз щорічна оцінка виконання посадовців ОМС? Чи заміняє атестація щорічну оцінку? Ці та інші пов’язані питання – в консультації.
11081

Особливості складання розрахунків до проєктів місцевих бюджетів на 2025 рік

Проєкт місцевого бюджету на 2025 рік має ґрунтуватись на розрахунках місцевих фінансових органів, бюджетних запитах головних розпорядників коштів місцевого бюджету та показниках, що стосуються місцевих бюджетів та які будуть закладені у проєкт Держбюджету на 2025 рік. Їх містять особливості складання розрахунків місцевих бюджетів, які Мінфін доводить до місцевих фінансових органів згідно зі статтею 75 Бюджетного Кодексу.
127

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40302

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді