МОЗ затвердило меню харчування у дошкільних закладах освіти

Міністерство охорони здоров’я України затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню, рекомендоване для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період.

 МОЗ затвердило меню харчування у дошкільних закладах освіти

Відповідний наказ МОЗ України від 05.11.2021 № 2441 "Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6(7) років в закладах освіти..." опубліковано на сайті Міністерства. Також тут міститься технологічна документація (технологічні картки) на страви та вироби, що увійшли до затвердженого меню:

Для першого - https://cutt.ly/jTrRSBA

Другого - https://cutt.ly/CTrRKHT

Третього - https://cutt.ly/5TrRVXc

Четвертого тижнів - https://cutt.ly/lTrR9gD

У техкартках наведені всі необхідні розрахунки (маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв тощо), процеси приготування та температурні режими.

Меню можна використовувати як у повному обсязі, так і частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання та технологічні можливості конкретних закладів. Проте варто пам’ятати, що в разі внесення таких змін, меню потрібно буде погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Затверджений перелік страв також може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року з урахуванням сезонних продуктів.

Повний перелік техкарток можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/3nuLMbb

Джерело: МОЗ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Тимчасове заступництво головного бухгалтера: як оплатити

Головбух установи захворів, тож на час його хвороби головним призначено найдосвідченішого бухгалтера. У статті розповімо, як оформити та оплатити тимчасове виконання обов’язків головного бухгалтера
10423

Гнучкий режим роботи

Гнучкий графік робочого часу може бути як тимчасовим, так і на постійній основі. Які особливості такого трудового розпорядку, як запровадити гнучкий режим роботи та вести облік робочого часу. Ці та інші пов’язані питання — у консультації
17145

Зразок наказу про преміювання працівників

За успішне виконання роботи працівник може отримати від установи заохочення у вигляді премії. Підставою для її нарахування є наказ керівника. Для вас — зразок наказу про преміювання працівників
293807

Акт списання основних засобів – бланк та зразок

Якщо основний засіб вибуває з установи через його ліквідацію або часткову ліквідацію, таке вибуття оформляють актом. Акт списання буває чотирьох видів. Наразі поговоримо про акт списання основних засобів
144384

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді