МОЗ затвердило меню харчування у дошкільних закладах освіти

Блок під заголовком новини 1 Підпишіться на Telegram-канал Головбух Бюджет. Новини! Тримаємо руку на пульсі усіх змін без паніки та зайвої води

Міністерство охорони здоров’я України затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню, рекомендоване для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період.

 МОЗ затвердило меню харчування у дошкільних закладах освіти

Відповідний наказ МОЗ України від 05.11.2021 № 2441 "Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6(7) років в закладах освіти..." опубліковано на сайті Міністерства. Також тут міститься технологічна документація (технологічні картки) на страви та вироби, що увійшли до затвердженого меню:

Для першого - https://cutt.ly/jTrRSBA

Другого - https://cutt.ly/CTrRKHT

Третього - https://cutt.ly/5TrRVXc

Четвертого тижнів - https://cutt.ly/lTrR9gD

У техкартках наведені всі необхідні розрахунки (маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв тощо), процеси приготування та температурні режими.

Меню можна використовувати як у повному обсязі, так і частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання та технологічні можливості конкретних закладів. Проте варто пам’ятати, що в разі внесення таких змін, меню потрібно буде погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Затверджений перелік страв також може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року з урахуванням сезонних продуктів.

Повний перелік техкарток можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/3nuLMbb

Джерело: МОЗ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання бухгалтерів у Вищій школі Головбуха

Навчальні курси бухгалтера у Вищій школі Головбуха для бюджетних установ розробили наші експерти спеціально для підвищення кваліфікації бухгалтерів. Опануйте тонкощі бухгалтерії від нарахування зарплати та податків до обліку та ревізій.
5697

Акт ревізії 2025: що робити з висновками ревізорів

Що таке акт ревізії, як його читати та на що звертати увагу, які документи надати ревізорам? Як правильно написати пояснення та як діяти, коли не згодні з висновками ревізорів — далі у статті
32886

Посадова інструкція головного бухгалтера

Ознайомити працівника, якого до установи прийняли на посаду головбуха, з його функціональними обов'язками, правами і відповідальністю допоможе посадова інструкція головного бухгалтера. Покажемо на зразку, як правильно її скласти.
37011

Амортизація основних засобів: розрахунок і бухоблік

Амортизація основних засобів — справа, з якою часто стикається бухгалтер. Як уникнути помилок в амортизації основних засобів у 2025 році? Пояснюємо правила, наводимо приклади проводок і даємо покроковий алгоритм для бухобліку
92357

День бухгалтера та аудитора 2025 в Україні

16 липня 2025 року українські бухгалтери та аудитори відзначають своє професійне свято. Ми підготували особливий подарунок — тематичний вебінарний марафон із топовими лекторами, актуальними темами та натхненням для вас. Приєднуйтесь — святкуймо разом!
67

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді