У МОЗ підготували нові зміни до порядку формування е-лікарняних

На сайті СПО об’єднань профспілок з’явився проект наказу Міністерства охорони здоров'я України "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров'я України", який розроблено з метою удосконалення законодавства щодо формування та використання електронних листків непрацездатності та медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

У МОЗ підготували нові зміни до порядку формування е-лікарняних

Проектом акта вносяться зміни:

1) до Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я, затвердженого наказом від 01 червня 2021 року № 1066, в частині:

  • виключення норм, що стосуються формування медичних висновків категорії «Лікування в санаторно-курортному закладі» для осіб у разі догляду за дитиною, постраждалою внаслідок аварії на ЧАЕС для проходження санаторно-курортного лікування, та осіб, які виховують дитину з інвалідністю до 18 років, - за наявності показань про необхідність стороннього догляду під час лікування у санаторно-курортному закладі;
  • визначення норм, що стосуються формування для зазначених осіб медичного висновку категорії «Догляд за хворою дитиною»;
  • удосконалення структури Порядку щодо положень, які стосуються врахування у медичних висновках часу на дорогу до лікувального закладу.

2) до Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 17 червня 2021 року № 1234, в частині:

  • визначення статусу листка непрацездатності, який вважається виданим через сім днів після дати закриття листка непрацездатності;
  • встановлення на період до 01 лютого 2022 року можливості формувати листки непрацездатності, як продовження випадку непрацездатності, в порядку черговості, незалежно від статусу раніше сформованих листків непрацездатності (крім статусу «сформовано помилково»).

Джерело: Проект наказу «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України»

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3483

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13845

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14875

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2942

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді