В який термін ДПС надає інформацію ПФУ про сплату платником податку ЄСВ?

Обмін інформацією щодо перерахованих на рахунки податкових органів страхових коштів здійснюється у порядку, встановленому органом виконавчої влади, який реалізує державну фінансову політику, за погодженням з ПФУ та фондами державного соцстрахування, органом виконавчої влади, відповідальним за казначейське обслуговування бюджетних коштів.

В який термін ДПС надає інформацію ПФУ про сплату платником податку ЄСВ?


Згідно з ст. 11 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) страхові кошти, акумульовані на централізованих рахунках податкових органів, автоматично перераховуються не пізніше наступного операційного дня після їх зарахування на централізовані рахунки Пенсійного фонду України (далі – ПФУ), фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, на рахунки Накопичувального пенсійного фонду, а у випадках, передбачених законом, – недержавних пенсійних фондів відповідно до визначених законом пропорцій.

На сьогодні обмін даними між Державною податковою службою України (далі – ДПС), ПФУ та фондами соціального страхування відбувається відповідно до протоколів обміну інформацією, розроблених на виконання Порядку обміну інформацією між Міністерством доходів і зборів України, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 19.09.2013 № 494, постановою ПФУ від 19.09.2013 № 16-1 (далі – Порядок № 494).

Згідно з п.п. 3.3. п. 3 розд. ІІІ Порядку № 494/16-1 інформація, яку ДПС передає ПФУ, зокрема включає:
  • відомості про суми надходжень від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ), фінансових санкцій та суми коштів, перерахованих на рахунки ПФУ та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування;
  • інші відомості, в тому числі дані у розрізі страхувальників щодо сплати ЄВ, необхідні для виконання ПФУ функцій, передбачених Законом № 2464.

Надання інформації ПФУ та фондам загальнообов’язкового державного соціального страхування у розрізі страхувальників здійснюється у встановленому порядку на центральному рівні щонеділі, не пізніше 24 год. 00 хв., а також другого робочого дня кожного місяця.

Джерело: ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2943

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо нові граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
387

Класифікатор професій для звіту ЄСВ – Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
18812

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36434

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді