Відтепер на порталі Дія можна отримати довідки ОК-5 та ОК-7: інструкція як це зробити

ОК-5 та ОК-7 — одні з найпопулярніших довідок в Україні, щороку їх видають 2,8 млн. Це довідки про трудовий стаж, що потрібні для оформлення на роботу, призначення пенсії або нарахувань за лікарняним.

Допомогатор


 Довідки ОК-5 та ОК-7 – це сформовані індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб (автоматизованого банку відомостей, створеного для ведення обліку фізичних осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню, ведення якого забезпечує Пенсійний фонд України).

Довідка ОК-5 формується починаючи з 2000 року, та містить відомості про суми заробітку для нарахування соціальних виплат (у тому числі доплата до мінімальної заробітної плати) і страховий стаж. Як правило, ця довідка використовується органами Пенсійного фонду для призначення (перерахунку) пенсії, а також при нарахуванні лікарняних. Також на підставі цієї довідки застрахована особа може проаналізувати свій страховий стаж та заробітну плату, яка в майбутньому буде використана при призначенні пенсії.

Довідка за формою ОК-7 формується за період з 2011 року і містить відомості про фактичні суми заробітної плати, з якої сплачується єдиний соціальний внесок (у межах максимальної величини), та страховий стаж. Також відомості за формою ОК-7 доцільне використовувати для визначення страхового стажу для нарахування допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою непрацездатності, допомоги по безробіттю та інше.

Тож як отримати довідки ОК-5 та ОК-7 у Дії.

1. Перейдіть на diia.gov.ua та авторизуйтеся.
2. Натисніть «Пенсії, пільги та допомога»‎.
3. Виберіть потрібну довідку в списку.
4. Перевірте інформацію про вас і, якщо потрібно внести зміни, зробіть це в профілі.
5. Натисніть «Готово»‎.

Результат надійде Вам на пошту, а сама довідка відображатиметься в розділі «Послуги»‎ >> «Отримані документи»‎.

Детальніше про послугу дивіться у відеоролику:

Джерело: Facebook- сторінка Дія

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді