Кабмін дозволив проводити попередню оплату товарів, послуг та робіт, необхідних для протидії COVID-19

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови від 22.07.2020 № 641 та дозволив розпорядникам бюджетних коштів робити попередню оплату товарів, послуг та робіт, що необхідні для протидії COVID-19 (у тому числі з місцевих бюджетів).

 Кабмін дозволив проводити попередню оплату товарів, послуг та робіт, необхідних для протидії COVID-19


Ухвалена постанова уточнює перелік випадків, на які на період дії карантину не поширюється заборона здійснення розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти.

Зокрема йдеться про закупівлі:

  • лікарських засобів, перелік яких затверджено постановою КМУ від 22 вересня 2021 року № 1012 «Деякі питання закупівлі лікарських засобів, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»;
  • вакцини або інші медичні імунобіологічні препарати;
  • розхідні матеріали для надання медичної допомоги хворим на COVID-19;
  • медичні вироби для вакцинації від COVID-19, медичне обладнання для закладів охорони здоров'я, що надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19;
  • системи постачання медичних газів;
  • інші товари та послуги, необхідні для виконання заходів, спрямованих на запобігання коронавірусної хвороби, які відповідно закуповуються в період дії карантину в порядку, встановленому для спрощених закупівель;
  • роботи із забезпечення закладів охорони здоров’я системами постачання медичних газів (за кошти місцевого бюджету).

Ухвалені зміни дадуть змогу проводити попередню оплату товарів, які потрібні для боротьби з COVID-19, які закуповуються в період дії карантину в порядку спрощених закупівель та для виконання бюджетних програм, коди програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету яких відповідають кодам 2010 - 2152 та 7322.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді