Відповідальність за порушення при поданні форми 20-ОПП

Обов’язок повідомляти про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, встановлено як для юридичних, так і для фізичних осіб.

 Відповідальність за порушення при поданні форми 20-ОПП

Календар інвентаризації — 2021


Зазначене повідомлення за формою 20-ОПП подається до податкового органу за основним місцем обліку платника податків протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття.

Відлік 10-денного строку починається з дати отримання платником права на об’єкт оподаткування або його зміну (на підставі документів, що підтверджують право користування, розпорядження об’єктом оподаткування). Під час першого подання форми 20-ОПП зазначають всі об’єкти оподаткування, а у разі наступного її подання треба вказати лише новий об’єкт оподаткування або об’єкт оподаткування, щодо якого відбувається хоча б одна зміна.

Увага, Податковим кодексом України передбачено застосування штрафу: на самозайнятих осіб у розмірі 340 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 1020 гривень. За ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, – передбачено накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 680 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 2040 гривень.

Джерело: ДПС у Сумській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47641

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді