Порядок отримання довідки про відсутність заборгованості

Довідка про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, надається відповідно до Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затвердженого наказом Мінфіна від 03.09.2018 № 733.

Порядок отримання довідки про відсутність заборгованості

НОВІ ЗМІНИ в РОЗРАХУНКУ СЕРЕДНЬОЇ ЗАРПЛАТИ


Для отримання Довідки необхідно подати Заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Заява), за формою згідно з додатком 2 до Порядку.

Заява подається платником в один із способів:

  • у паперовій формі до ДПІ за основним місцем обліку платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу (далі –уповноважений орган).
  • в електронній формі на адресу уповноваженого органу через приватну частину «Електронного кабінету», розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua, з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги».

Створити та надіслати Заяву необхідно у меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини «Електронного кабінету» шляхом вибору відповідної електронної форми документа (J/F13003).

Заява повинна містити обов’язкове посилання на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) Довідку буде подано.

Довідка або відмова у наданні Довідки готуються уповноваженим органом протягом 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання Заяви органом, до якого її було подано.

Строк дії Довідки становить 10 календарних днів з дати її формування.

Джерело: ДПС у Житомирській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47641

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді