Мінрегіон: Дії необхідні для отримання коштів громадами на модернізацію харчоблоків у шкільних їдальнях

У Держбюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію у розмірі 1,5 млрд гривень на модернізацію харчоблоків у школах. Для отримання фінансування органи місцевого самоврядування мають слідувати чітким вимогам, які були розроблені в Міністерстві розвитку громад і територій.

 Мінрегіон: Дії необхідні для отримання коштів громадами на модернізацію харчоблоків у шкільних їдальнях

ДСТУ 4163:2020 СКАЧАТИ


Зокрема, йдеться про розробку проектної документації та забезпечення норм інклюзивності та безбарʼєрності. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

«Оновлення харчових блоків — це вагома складова реформи шкільного харчування. У Держбюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію на модернізацію харчоблоків у закладах загальної середньої освіти. Відтак громади матимуть змогу подати свої проектні пропозиції та отримати кошти на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт їдалень у школах, в основі яких буде сучасний технологічний процес, що забезпечує дотримання норм НАССР та приготування якісної і безпечної їжі в асортименті», – зазначив Іван Лукеря.

Зокрема, для отримання коштів на модернізацію харчоблоків громадам необхідно:

  • підготувати проектні пропозиції з модернізації шкільних харчоблоків та подати їх в обласні державні адміністрації;
  • розробити та затвердити проектну документацію на основі брендбуку;
  • отримати експертний звіт проекту;
  • забезпечити проведення та завершення процедур закупівель по проектах, що будуть фінансуватися за кошти субвенції;
  • укласти договори з переможцями тендерів.

Зазначимо, пропозиції до переліку проектів формують обласні та Київська міська державні адміністрації. Перевага буде надаватись тим проектам з реконструкції шкільних їдалень, які внаслідок модернізації зможуть забезпечувати потреби в гарячому харчуванні учнів власної школи, а також доставку гарячих страв в інші освітні заклади.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13836

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14873

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді