Как оформить письмо/запрос в ГНС и какой срок его рассмотрения

RU UA

Налоговики разъяснили, что письма/запросы (кроме обращений на получение индивидуальной налоговой консультации в письменной форме) учреждения должны оформлять с учетом статьи 5 Закона Украины «Об обращениях граждан» от 02.10.1996 № 393/96-ВР.

То есть в письме/запросе указывайте название учреждения, его код ЕГРПОУ, местонахождение, затем излагайте суть затронутого вопроса, замечания, предложения, заявления или жалобы, просьбы или требования.

Как оформить письмо/запрос в ГНС и какой срок его рассмотрения

Письмо/запрос подписывает должностное лицо учреждения с указанием даты. В электронном письме/запросе укажите:

  • электронный почтовый адрес, на которую орган ГНС пришлет ответ;
  • сведения о других средствах связи (при наличии).

Письмо/запрос составляйте государственным (официальным) языком и адресуйте органам ГНС, его должностным лицам, если указанные в нем вопросы относятся к их компетенции.

Орган ГНС рассмотрит письмо/запрос и решит вопросы в срок — не более одного месяца со дня их поступления.

ОИР, категория 135.05

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14526

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити нову форму ПН – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
128467

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
61508

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
148043

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
16562

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді