Освобождение от НДС: особенности применения льготы

RU UA
Для освобождения от налогообложения НДС согласно п. 71 подраздела 2 раздела XX «Переходные положения» НКУ нужно, чтобы такой товар был включен в утвержденный перечень товаров.

СКАЧАТИ Оновлений довідник програмної класифікації для використання у 2020 році

Звільнення від ПДВ: особливості застосування пільги

Этот перечень включает продукцию (в том числе лекарственные средства, медицинские изделия и медицинское оборудование), необходимую для выполнения мероприятий, направленных на предупреждение возникновения и распространения, локализацию и ликвидацию вспышек, эпидемий и пандемий острой респираторной болезни COVID-19, операции по ввозу или поставки которых освобождается от обложения НДС.
Он утвержден постановлением Кабмина № 224.

-40% на вартість навчання Експрес-курс для керівників та фахівців бухгалтерської служби

Следовательно, стоимость товаров, включенных в Перечень № 224 с 17.03.2020, определяется без НДС - с даты введения этой льготы. Эта норма законодательства применяется независимо от того, включают ли договора и первичные документы, составленные на поставки таких товаров, положения о необходимости начисления НДС или нет, а также независимо от даты заключения таких договоров.
По материалам ГНС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
2377

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
58757

ПДВ 2023 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2023 році, зміни у ставках ПДВ 2023, про нову податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2023, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
48626

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді