Хранение документов: что делать при потере

RU UA
Законом № 466 уточнено сроки, в течение которых налогоплательщики обязаны обеспечить хранение документов, связанных с выполнением требований законодательства.

Заберіть свою знижку -50% на Експрес-курс для керівників та фахівців бухгалтерської служби

Зберігання документів: що робити при втраті

А именно: не менее 1095 дней - со дня совершения хозяйственной операции, для разрешительных документов - со дня окончания срока их действия.
Кроме того, в случае потери документов нужно предоставлять в контролирующий орган кроме уведомления документы, подтверждающие наступление события, которое привело к такой потере. При этом проверки переносятся на дату восстановления и предоставления контролирующим органам, но на срок не более 120 дней (ранее 90).

Оновлені довідники та реєстри від ДПС

В случае повторной потери или повреждения контролирующий орган имеет возможность осуществлять проверку и оценку полноты начисления, уплаты налогов соблюдения требований законодательства, исходя из имеющихся на время проверки документов.
По материалам ГНС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19101

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді