За яким КЕКВ оплатити розроблення норм витрат палива

167
Автор
експерт з обліку та оподаткування, Київ

Запитання

За яким КЕКВ оплатити розроблення норм витрат палива?

Відповідь

Детальний матеріал

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Переглянути

До редакції «Головбух Бюджет» надійшло запитання від читача: «Звернулись до ДП «ДержавтотрансНДІпроект» за розробкою тимчасових індивідуальних витрат палива для авто установи. За яким КЕКВ оплатити витрати? Чи дозволено проводити такі видатки під час воєнного стану та у яку чергу їх профінансує Держказначейство?»

Відповідає керівник експертної групи Експертус Головбух, Олена Озерова.

Черговість, за якою проводять видатки в період дії воєнного стану, визначає Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 09.06.2021 № 590 (далі – Порядок № 590).

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

У першу чергу Казначейство фінансує видатки на національну безпеку й оборону, решту – проводить у другу чергу. Видатки, що їх проводять у другу чергу, визначає пункт 19 Порядку № 590. Серед цих видатків не знаходимо видатків на розроблення тимчасової індивідуальної базової лінійної норми витрат палива на автомобіль. Тож казначеї проведуть такий платіж у третю чергу. Але будь-які товари, роботи, послуги можете оплатити (у тому числі на умовах співфінансування) у другу чергу в межах виконання програм за підтримки:

  • ЄС;
  • урядів іноземних держав;
  • іноземних донорів;
  • міжнародних фінорганізацій.

Видатки на оплату послуг ДП «ДержавтотрансНДІпроект» із розроблення нормативів заплануйте та проведіть за КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» (пп. 2.2.4 Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 № 333). 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Акт приймання-передачі – бланк | зразок

✔️ Акт приймання-передачі основних засобів, майна, робіт, послуг має не одну форму. ✔️ Коли та яку застосовувати 2024 року, а також їх бланки та зразки – у статті.
297476

Міжбюджетні трансферти – облік

Як правильно відобразити в обліку ОТГ міжбюджетні трансферти, як задокументувати операції з їхньої передачі та які субрахунки використовувати - експертний досвід.
9627

Переоцінка основних засобів: проводки

В балансі бюджетної установи усі активи, у т. ч. основні засоби, визнають за вартістю придбання, яка з часом змінюється. І тоді потрібна переоцінка основних засобів.
17707

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
2942