За яким КЕКВ оплатити розроблення норм витрат палива

323
Автор
експерт з обліку та оподаткування, Київ

Запитання

За яким КЕКВ оплатити розроблення норм витрат палива?

Відповідь

Детальний матеріал

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Переглянути

До редакції «Головбух Бюджет» надійшло запитання від читача: «Звернулись до ДП «ДержавтотрансНДІпроект» за розробкою тимчасових індивідуальних витрат палива для авто установи. За яким КЕКВ оплатити витрати? Чи дозволено проводити такі видатки під час воєнного стану та у яку чергу їх профінансує Держказначейство?»

Відповідає керівник експертної групи Експертус Головбух, Олена Озерова.

Черговість, за якою проводять видатки в період дії воєнного стану, визначає Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 09.06.2021 № 590 (далі – Порядок № 590).

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

У першу чергу Казначейство фінансує видатки на національну безпеку й оборону, решту – проводить у другу чергу. Видатки, що їх проводять у другу чергу, визначає пункт 19 Порядку № 590. Серед цих видатків не знаходимо видатків на розроблення тимчасової індивідуальної базової лінійної норми витрат палива на автомобіль. Тож казначеї проведуть такий платіж у третю чергу. Але будь-які товари, роботи, послуги можете оплатити (у тому числі на умовах співфінансування) у другу чергу в межах виконання програм за підтримки:

  • ЄС;
  • урядів іноземних держав;
  • іноземних донорів;
  • міжнародних фінорганізацій.

Видатки на оплату послуг ДП «ДержавтотрансНДІпроект» із розроблення нормативів заплануйте та проведіть за КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» (пп. 2.2.4 Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 № 333). 

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6846

Списання ліків у бюджетній установі

Прочитайте, що робити з лікарськими засобами після того, як спливе термін їх придатності та як правильно списати протерміновані ліки.
13147

Основні засоби 2024

Основні засоби це матеріальні активи, без яких жодна установа, держорган, ОМС функціонувати не зможе. Та не усі матеріальні активи є основними засобами. Розглянемо детальніше, що таке основні засоби установи та які вони бувають у 2024 році.
170863