Чи може батько двох дітей отримати компенсацію соціальної відпустки після звільнення

173

Запитання

Чи має право батько двох дітей віком до 15 років, дружина якого знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 3-ох років, на компенсацію соціальної відпустки при звільненні?

Відповідь

Детальний матеріал

Звільнення працівників у воєнний час – зразки документів

Переглянути

Стаття 19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР не містить норм, що забороняють надання додаткової оплачуваної відпустки одному з батьків дітей віком до 15 років, коли інший знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Це стосується також і права на виплату компенсації батькові за всі не використані дні такої відпустки у разі звільнення за умови, що мати не скористалась таким правом.

Калькулятор днів щорічної відпустки

Висновок: батько двох дітей віком до 15 років, дружина якого знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 3-ох років, має право на компенсацію соціальної відпустки при звільненні.

За інформацією Центрального регіону інспекційної діяльності у Дніпропетровській області

тест для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Відпустка без збереження заробітної плати

Бувають обставини, коли відпустка без збереження заробітної плати – інколи єдиний вихід для працівника та роботодавця. Розглянемо, кому надається відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану та якої тривалості.
93109

Розрахунок відпускних на прикладах 2024

Тримайте алгоритм нарахування відпускних для виплати працівникові. Розглянемо, що потрібно врахувати бухгалтеру, аби провести розрахунок відпускних у 2024 році з урахуванням останніх змін у правилах розрахунку середньої зарплати та обставин воєнного стану.
217075

Відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами 2024

Відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами належить до соціальних відпусток. Її надають працівниці, яка є вагітною або народила/усиновила немовля. Процедура надання цієї відпустки змінилась у листопаді 2023 року. Що має зробити вагітна працівниця аби отримати відпустку, як перенести початок відпустки, як її продовжити, оплатити, які дії має зробити роботодавець, а які працівниця розглянемо детальніше у публікації.
4906

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
57599