Як сплата добровільного внеску впливає на страховий стаж

495

Запитання

Як сплата добровільного внеску впливає на розрахунок страхового стажу?

Відповідь

Детальний матеріал

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Переглянути

Як сплата добровільного внеску впливає на розрахунок страхового стажу

Калькулятор стажу

Суми сплачених страхових внесків в межах максимальної величини (22 110 грн за місяць, тобто 22% від 15 мінімальних зарплат) зараховуються за той місяць, у якому надійшли на рахунок Пенсійного фонду України.

Тобто, наприклад, якщо зробити одноразово добровільний внесок у сумі 4 500 грн, то його повністю буде зараховано за той місяць, в якому кошти надійдуть на рахунок Фонду. Заробітна плата за цей місяць при обчисленні пенсії буде 20 454,55 грн.

Якщо необхідно, щоб до страхового стажу було зараховано, наприклад, три місяці, то потрібно в трьох місяцях сплатити розмір не менше мінімального (на місяць сплати) страхового внеску.

Наприклад, якщо сплатити по 1 500 грн в трьох різних місяцях, то отримаємо три місяці страхового стажу, зарплата в кожному з яких – 6818,18 грн.

За інформацією ПФУ

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22054

Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу

Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
35523

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
49271