Як оформити повернення працівників з дистанційної роботи

Щоб відновити роботу в офісі, працівники мають написати заяву, а роботодавець — видати наказ про припинення дистанційної роботи та відновлення звичайного режиму роботи.

robota_007.jpg

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

Якщо роботодавець запровадив дистанційну роботу наказом, наприклад, на час карантину, то після його завершення (або за потреби раніше) можна відновити звичайний режим роботи. Для цього:

  • працівники — пишуть заяву;
  • роботодавець — видає наказ/розпорядження про припинення дистанційної роботи та відновлення звичайного режиму роботи.

У наказі роботодавець зазначає:

  • причину зміни режиму роботи: завершення карантину, скасування обмежувальних заходів, відновлення роботи транспорту тощо;
  • дату припинення дистанційної роботи;
  • дату виходу працівників на роботу;
  • перелік працівників із зазначенням їх посад;
  • порядок ознайомлення працівників з наказом і зміною режиму роботи.

Якщо працівники вирішили й надалі працювати віддалено, вони пишуть про це заяву. На її підставі роботодавець видає наказ/розпорядження та ознайомлює з ним працівників.

За інформацією ГУ Держпраці у Запорізькій області


Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами. Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку. Ми вже підготували для вас знижку у 2000 грн на передплату журналу «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
93427

Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу

Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
35284

Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія

Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
14151

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді