Надомний працівник змінює робоче місце: чи погоджувати з роботодавцем

Місце роботи надомного працівника — фіксоване. Працівник не може його змінити без погодження з роботодавцем.

robota_004.jpg

Позапланові перевірки Держпраці під час воєнного стану

Надомна робота — це форма організації праці, за якої працівник виконує роботу за місцем проживання чи в інших приміщеннях, які він визначив. Робоче місце надомника:

  • закріплене за певною зоною, технічними засобами (основних виробничих і невиробничих фондів, інструменту, приладів, інвентарю), що необхідні для виробництва продукції, надання послуг, виконання робіт або функцій, що передбачають установчі документами;
  • розташоване поза виробничими чи робочими приміщеннями роботодавця;
  • є фіксованим;
  • його не можна змінити без погодження з роботодавцем.

Якщо працівник не може працювати на фіксованому робочому місці з причин, які від нього не залежать, він має право змінити робоче місце. Для цього надомник має повідомити роботодавця, що працюватиме в іншому місці, не менше ніж за три робочих дні. Спосіб повідомлення визначають у трудовому договорі про надомну роботу.

За інформацією ГУ ДПС у Дніпропетровській області


Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами. Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку. Ми вже підготували для вас знижку у 2500 грн на передплату тижневика «Головбух: БЮДЖЕТ» на рік.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
93427

Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу

Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
35284

Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія

Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
14151

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді