Які відпустки надають працівникам за спрощеного регулювання трудових відносин

Працівник в умовах спрощеного регулювання трудових відносин має право на щорічні оплачувані та відпустки без збереження зарплати, з урахуванням особливостей, передбачених КЗпП.

buhuchet_001.jpg

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

В умовах спрощеного режиму щорічні оплачувані відпустки та відпустки без збереження зарплати надають працівникам відповідно до порядку та умов, визначених статтями 79, 84, 115 Кодексу законів про працю України, з урахуванням таких особливостей:

  • на прохання працівника щорічну відпустку можуть поділити на частини будь-якої тривалості або надати повної тривалості з урахуванням норм тривалості щорічних відпусток;
  • за сімейними обставинами та з інших причин працівнику можуть надати відпустку без збереження зарплати за згодою сторін на термін, більший ніж 15 к. дн. на рік, якщо така умова передбачена трудовим договором;
  • зарплату працівникам за весь час щорічної відпустки виплачують до початку відпустки, якщо інше не передбачено трудовим або колективним договором.

Усі інші види відпусток, передбачені законодавством (зокрема, навчальні, творчі, для участі у змаганнях, для догляду за дитиною, за народження дитини, «чорнобильські», учасникам бойових дій, працівникам, які мають дітей тощо), надають відповідно до законодавства.

За інформацією Управління Держпраці у Хмельницькій області

Відправляємо працівників у відрядження під час війни

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді