Помилки у податковій звітності – ТОП-5 від податкової

Під час камеральних перевірок Державна податкова служба виявляє помилки при подачі податкової звітності щодо обов’язкових реквізитів.

помилки у податковій звітності

Калькулятор штрафів

Як повідомляє ДПС, найчастіші помилки при подачі податкової звітності в обов’язкових реквізитах (визначаються у п. 48.3 статті 48 Податкового кодексу).

ТОП-5 помилок у податковій звітності

  1. Невірно зазначено дату подання звіту – визначено у абз. 9 п. 48.3 ст. 48 Кодексу).
  2. Зазначене прізвище ім’я по батькові посадових осіб повністю. Потрібно зазначати – ініціали, прізвище посадових осіб платника податків (абз. 11 п. 48.3 ст. 48 Кодексу).
  3. Невірно зазначено найменування контролюючого органу, до якого подається звітність (абз. 8 п. 48.3 ст. 48 Кодексу).
  4. Зазначене скорочене найменування платника податків – абз. 4 п. 48.3 ст. 48 Кодексу вимагає зазначати повне найменування.
  5. Не відображена інформація про додатки, що додаються до декларації та які є її невід’ємною частиною – абз. 10 п. 48.3 ст. 48 Кодексу.

У разі якщо платником податку у податковій декларації не заповнений хоча б один із обов’язкових реквізитів, то така декларація не вважається податковою, крім випадків, встановлених пунктом 46.4 статті 46 (пункт 48.7 статті 48 Кодексу).

Експерт порталу «Бухгалтерія для бюджету та ОМС» нагадує, що з 1 квітня складаємо податкову накладну за оновленою формою. З цієї дати набере чинності наказ Мінфіну «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» від 28.12.2022 № 463, яким затверджено:

  • нову форму податкової накладної;
  • зміни до порядку її заповнення.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47625

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді