Як припиняти державну службу, якщо держслужбовець безвісти зник

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
НАДС роз’яснює, що робити держорганам в разі зникнення безвісти державного службовця.

держслужбовець безвісти зник

Пошук по Класифікатору професій

Якщо держорган сповістили, що держслужбовець безвісті зник, таке повідомлення не є підставою для припинення державної служби такому державному службовцю.

Маємо врахувати, що за особою, уповноваженою на виконання функцій держави, яка зникла безвісти за особливих обставин, зберігають:

  • місце роботи, займану посаду та середній заробітокдо моменту оголошення її померлою (ст. 9 Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин» від 12.07.2018 № 2505-VIII, п. 11 Порядку виплати середнього заробітку особам, уповноваженим на виконання функцій держави, які зникли безвісти за особливих обставин, затвердженого постановою КМУ від 22.05.2019 № 433);
  • місце роботи і займану посаду — до дня, наступного за днем її появи після визнання безвісно відсутньою або до дня оголошення судом її померлою (ч. 4 ст. 119 КЗпП).

Тож до дня появи держслужбовця після визнання безвісно відсутнім або до дня оголошення судом його померлим державна служба для нього триватиме.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7079

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17378

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106810

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді