Готуються нові зміни щодо податкових накладних, реєстрацію яких зупинено

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін пропонує нововведення щодо накладних та розрахунків коригування в разі відмови про їх реєстрацію.

зміни податкові накладні

Калькулятор індексації зарплати

Мінфін оприлюднив для обговорення проєкт змін до Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН. Мета — створити сприятливі умови для реєстрації ПН/РК в ЄРПН та усунути непорозуміння між платниками ПДВ та контролюючими органами.

Мінфін пропонує нововведення:

1. Якщо у квитанції до ПН/РК зазначено код товару/послуги згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності/умовним кодом товару/Державним класифікатором продукції та послуг, операція за яким стала підставою для зупинення реєстрації ПН/РК, платник ПДВ має право подати письмові пояснення та копії документів виключно до такої операції.

2. До РК, у яких передбачено зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, отримувач (покупець) має право ініціювати подання письмових пояснень та копій документів. Для цього:

  • він надсилає такі пояснення та копії документів постачальнику (продавцю) в електронному вигляді через електронний кабінет;
  • постачальник (продавець) подає їх до ДПС.

3. Отримувач (покупець) отримує через електронний кабінет інформацію щодо дати подання пояснень та копій документів постачальником (продавцем) і результату розгляду таких пояснень, а також копій документів комісією регіонального рівня.

Зауваження та пропозиції до проєкту змін Мінфін прийматиме до 04.07.2023.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47620

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді