Податкова соціальна пільга: в яких випадках не можна застосувати

Податкова соціальна пільга надає можливість зменшити розмір ПДФО.

податкова соціальна пільга:

Калькулятор індексації зарплати

Спеціалісти Державної податкової служби нагадали, що згідно п.п.169.2.1 ПКУ податкова соціальна пільга не може бути застосована до:

  • інших доходів платника податків, крім заробітної плати;
  • заробітку, який платник податків отримує в період звітного місяця разом зі стипендією, грошовим чи майновим забезпеченням учня, студента, аспіранта, ординатора, військовослужбовця тощо;
  • дохід самозайнятого громадянина від підприємництва або іншої професійної діяльності.

Держслужбовці мають звернути увагу, що ПСП застосовується під час її нарахування до завершення нарахування таких доходів без подання відповідних заяв, зазначених у п.п. 169.2.2 ПКУ, і лише з поданням підтвердних документів для встановлення розміру пільги.

Нагадаємо, розмір ПСП безпосередньо залежить від розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленого законом на 1 січня звітного податкового року.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4277

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24265

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді