Доопрацьований проєкт порядку погодження розміру орендної плати

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Фонд державного майна України (ФДМУ) оприлюднив доопрацьований проєкт наказу «Про затвердження Порядку погодження Фондом державного майна України розміру плати за оренду державного майна».

порядок погодження розміру орендної плати

Пошук по Класифікатору професій

Розмір плати за оренду державного майна погоджуватиме ФДМУ на виконання вимог пункту 2 Методики розрахунку орендної плати за державне майно, затвердженої постановою КМУ від 28.04.2021 № 630, у разі коли орендодавцем державного нерухомого майна є балансоутримувач, для укладення договору оренди та у разі внесення змін у частині розміру орендної плати до нього.

Для погодження розміру орендної плати балансоутримувач протягом двох робочих днів з дня, наступного за днем включення об’єкта оренди до Переліку другого типу, надає ФДМУ звернення, до якого додає:

  • звіт про оцінку об’єкта оренди, висновок про вартість якого відповідно до вимог пункту 19 Методики оцінки об’єктів оренди, затвердженої постановою КМУ від 10.08.1995 № 629, затверджений органом, що уповноважений управляти майном балансоутримувача, або ФДМУ — якщо цим органом є КМУ;

  • розрахунок розміру орендної плати, засвідчений підписами керівника та головного бухгалтера балансоутримувача;

  • документи, передбачені додатком 1 до Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою КМУ від 03.06.2020 № 483, що подаються потенційним орендарем, який звернувся із заявою про включення об’єкта оренди до Переліку другого типу або заявою про оренду об’єкта з Переліку другого типу.

Зауваження та пропозиції до проєкту ФДМУ прийматиме до 12.08.2023 на електронну скриньку: s.avramenko@spfu.gov.ua.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4271

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24261

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді