Статті автора ДУБРОВА Ярослава

Зміна ціни за одиницю товару: що врахувати у додатковій угоді
Через коливання ціни на ринку укладений договір став невигідним для постачальника. Тож він просить змінити ціну товару за одиницю. Замовник може піти йому назустріч, головне — отримати підтвердження і дослухатися закону.
10132
Від неоприлюднення до відповідальності. 4 епізоди судової практики
Оприлюднення інформації та документів в публічних закупівлях — важливий обов’язок замовника, на який варто зважати, щоб не отримати штрафів. А відлуння порушень може відчути як замовник, його посадові і службові особи, так і учасник.
4352
Які дії замовників найчастіше потрапляють під контроль аудиторів
Аудитори постійно контролюють закупівлі. Що саме вони перевіряють — цікаво знати кожному замовнику. Ми проаналізували судові справи і про це розповіли. А ще пояснили, як діяти, якщо аудитори визнали склад адмінправопорушення у ваших діях.
627
Продовження договору про закупівлю: як правильно
Треба провести дозакупівлю наприкінці року? Прочитайте 5 умов, коли можна продовжити дію договору про закупівлю на 20%, і готові рішення для 8 ситуацій, у яких можуть виникнути складнощі. Дізнайтеся, як довести законність зміни умов договору і яка відповідальність, якщо вимоги законодавства порушені
3873
Чи варто оскаржувати до суду адмінпротокол, який склали аудитори
Змінилася процедура притягнення до адмінвідповідальності за порушення законодавства у сфері публічних закупівель. Тепер виписати протокол і притягнути до відповідальності можуть безпосередньо аудитори. Чи може замовник оскаржити адмінпротокол до суду? Як не помилитися при захисті своїх прав? Читайте у статті.
632
Уповноважена особа з закупівель: доплата за додаткову роботу
Новий Закон про державні закупівлі з останніми змінами зазначає появу уповноважених осіб. Тепер вони на стороні замовника займаються допороговими, або спрощеними, закупівлями. Вони ж несуть повну відповідальність за прозорість та чесність процесу. Найголовніше, що уповноваженою особою може стати директор чи бухгалтер, наприклад. Проаналізуємо докладно доплату за таке сумісництво відповідно до норм діючого трудового законодавства та окреслимо ризики.
5135
Чого чекати, якщо провели закупівлі без затверджених асигнувань
Як закуповувати, якщо потреба є, а асигнувань на закупівлі ще не затвердили? Чи можна в договорі прописати певні умови й укласти його без затверджених асигнувань? Чи не вважатимуть органи контролю це порушенням? Ми проаналізували, як оцінюють суди дії таких замовників.
1534
Член тендерного комітету відмовляється голосувати: чого чекати
Тендерний комітет ухвалює свої рішення колегіально. Тобто всі його члени, які прийшли на засідання тендерного комітету, беруть участь у голосуванні. Передбачає закон і можливість відмовитися від голосування. А що чекатиме на члена, який не лише відмовився голосувати, але й покинув засідання?
3064