МОЗ: Керівники медзакладів, які будуть «формально» переводити медиків на неповний робочий день – сплачуватимуть штраф

У разі, якщо лікар чи медсестра працює неповний робочий день або тиждень, їх заробітна плата розраховуватиметься пропорційно до відпрацьованого часу. При цьому розрахунок має здійснюватися від встановленої Урядом базової заробітної плати – не менше 20 000 гривень для лікарів та не менше 13 500 гривень для медичних сестер.

Допомогатор

Калькулятор штрафів


 МОЗПро це в ефірі телеканалу “Рада” заявив Олексій Яременко.

За словами заступника міністра охорони здоров'я, нині забезпечення базових виплат працівникам залежить саме від керівника лікарні, який безпосередньо розпоряджається бюджетом закладу. Зловживання керівництва, такі як “суто формальне” переведення на неповний робочий день, працівники мають право оскаржити.

«Аби не виплачувати лікарям базову зарплату, яка була встановлена Урядом, керівники медзакладів іноді, суто на папері, можуть перевести працівників на 0,75 чи 0,5 ставки. При цьому медики і надалі продовжують працювати повний робочий день. Така ситуація є абсолютно неприпустимою. Кожен медичний працівник, який зіштовхнувся з подібною ситуацією, має звернутися зі скаргою до регіонального управління Держпраці», – повідомив заступник міністра Олексій Яременко.

Після отримання скарги Держпраці проводить інспекційну перевірку. Якщо встановлено, що медпрацівника формально переведено на неповний робочий день, а фактично він працює повний, на керівника медичного закладу буде накладено штраф – 65 000 гривень за кожного працівника.

Важливо! У ході перевірки Держпраці не розголошує особу заявника.

Джерело: МОЗ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
103346

Акт списання основних засобів – бланк та зразок

Якщо основний засіб вибуває з установи через його ліквідацію або часткову ліквідацію, таке вибуття оформляють актом. Акт списання буває чотирьох видів. Наразі поговоримо про акт списання основних засобів.
112040

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
93427

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді