Військовослужбовцям підвищили розмір грошового забезпечення

Держбюджет-2019 передбачає видатки, аби виплачувати грошове забезпечення військовослужбовців 2019 року в ЗСУ в розмірі 49,6 млрд грн. Про це повідомив під час брифінгу 09.01.2019 начальник управління організаційного та соціальних виплат Департаменту фінансів Міноборони В’ячеслав Салахов.

«Порівняно з 2018 роком фонд грошового забезпечення на 2019 рік збільшено на 15,2 млрд грн, або на 4 %. Це дозволить виконати завдання Глави держави щодо збільшення розміру грошового забезпечення військовослужбовців не менш ніж на 30 %» — наголосив В’ячеслав Салахов.

Міноборони підвищить розміри грошового забезпечення військовослужбовців за рахунок збільшення його додаткових видів, зокрема, надбавок за особливості проходження служби та щомісячної винагороди (премії).

У 2019 році Міністр оборони встановив мінімальний розмір надбавки за особливості проходження служби — 65% від посадового окладу, окладу за військове звання та надбавки за вислугу років усім категоріям особового складу. Окремим категоріям військовослужбовців, залежно від особливостей проходження військової служби, розмір цієї надбавки підвищать до 100%.

«Це такі категорії військовослужбовців, як лікарі, механіки-водії танків, гаубичних самохідно-артилерійських установок, БМП, наземні авіаційні спеціалісти, плавсклад, десантники, спецпризначенці, льотчики та інші», — зазначив В’ячеслав Салахов.

У 2019 році Міноборони також збільшить розмір щомісячної премії військовослужбовців, які проходять службу у військових частинах Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ, морській піхоті, у складі екіпажів надводних кораблів (суден, катерів). Підвищення не стосуватиметься військовослужбовців, які проходять службу на посадах в штабах цих військових угруповань та підрозділах забезпечення.

Джерело: Урядовий портал

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Кошторис бюджетної установи – зразок складання та особливості

Кошторис – це головний плановий документ бюджетної установи. Без нього витрачання бюджетних коштів стає нецільовим. Тому складати кошторис бюджетної установи – важливий процес, за якого норми закону потрібно чітко дотримати, а всі витрати-доходи перерахувати.
159059

Довідка про зміни до кошторису

Як внести зміни до кошторису бюджетної установи: ➤ у яких ситуаціях вносити ➤ як змінювати кошторис ➤ у які строки ➤ довідка про зміни до кошторису - бланк ➤ зразок заповнення довідки про зміни до кошторису
69204

Платні послуги бюджетних установ

Бюджетні установи хоча й знаходяться на державному утриманні, але мають право, а часто й нагальну необхідність заробляти шляхом надання платних послуг. В консультації про те, якими можуть бути ці послуги, правила їхнього надання, ціноутворення, оподаткування, застосування РРО та відображення в бухгалтерських проведеннях.
14358

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
35013

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді