Головний маркер реформи системи оплати праці – посадовий оклад на рівні 70%

Реформа держуправління буде успішною, якщо ми дамо відповідь на її головний виклик – запровадимо справедливу прозору систему оплати праці держслужбовців. На цьому наголосила Голова НАДС Наталія Алюшина під час консультативної зустрічі для обговорення стратегічних напрямків співпраці України з ООН на 2023-2027 роки.

Допомогатор

Калькулятор стажу державної служби, служби в ОМС та приведеної дати


 НАДС«Будемо відвертими, проблема несправедливої оплати праці держслужбовців не вирішується вже 30 років. Маємо запровадити прозору структуру винагороди на основі класифікації посад. Головний маркер – оклад на рівні 70% і обмеження преміальних виплат 30-ма відсотками. Така модель забезпечить справедливість і зрозумілість формування винагороди і для державних службовців, і у суспільстві», - розповіла про головні принципи реформи Наталія Алюшина.

Серед інших пріоритетів, Голова Агентства назвала такі: формування дієвої нормативно-правової рамки діяльності публічної служби, підвищення рівня професійної компетентності службовців, формування інноваційного майданчика для взаємодії держави як роботодавця, і кандидатів на посади, цифровізація й розвиток культури публічної служби. За словами Наталії Алюшиної, означені пріоритети роботи НАДС мають єдину мету – розвивати спроможну професійну публічну службу, яка працює в інтересах громадян. Динаміку можна відчувати за низкою індикаторів. Наприклад, такими як: збільшення частки жінок на державній службі на посадах категорії «А» чи рівень довіри до місцевої влади.

Джерело: НАДС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
103348

Акт списання основних засобів – бланк та зразок

Якщо основний засіб вибуває з установи через його ліквідацію або часткову ліквідацію, таке вибуття оформляють актом. Акт списання буває чотирьох видів. Наразі поговоримо про акт списання основних засобів.
112040

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
93427

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді