На яку оплату праці мають право керівники ЗОЗ та керівники структурних підрозділів

На яку оплату праці мають право керівники ЗОЗ та керівники структурних підрозділів

Докладніше ►►►

МОЗ роз’яснило, керівники яких закладів охорони здоров’я (ЗОЗ) мають право на заробітну плату не менше 20 000 грн. Це керівники ЗОЗ державної або комунальної форм власності, їх заступники, керівники структурних підрозділів цих закладів, які, відповідно до посадових обов’язків:

  • надають медичну допомогу пацієнтам у період їх обстеження і лікування

та/або

  • безпосередньо надають медичну допомогу пацієнту;
  • збирають анамнестичні дані, призначають пацієнту лікування.

За умови, що зазначені фахівці мають діючий сертифікат «лікаря-спеціаліста» або сертифікат, дія якого продовжена відповідно до законодавства України, вони мають право на встановлення розміру нарахованої заробітної плати за повністю виконану місячну/годинн норму праці на рівні не менше 20 000 грн.

Джерело: лист МОЗ від 28.01.2022 № 10-13/2496/2-22

На яку оплату праці мають право керівники ЗОЗ та керівники структурних підрозділів
ІРИНА ПРОКОПЧУК,експерт з питань бухгалтерського обліку та оподаткування
Щоб ви не марнували часу, ми розрахували всі базові показники для зарплатних розрахунків на 2022 рік!!!

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 остаточно буде встановлена у Законі «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП на наступний рік вже оголошено у Бюджетній декларації на 2025-2027 роки, а згодом він буде відображений у проєкті Держбюджету-2025.
30

Відрахування із заробітної плати 2024

У консультації мова піде про ті суми, які відраховуються із заробітної плати працівників. Це зокрема податки, аліменти, штрафи, добровільні відрахування. Як визначити відрахування із заробітної плати, як про них звітувати та якими є бухгалтерські проведення для утримань із заробітної плати у бюджетних установах.
5738

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
11000

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
44248

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді