ПФУ планую затвердити порядок та черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок

На сайті СПО об’єднань профспілок оприлюднена постанова (проект) правління Пенсійного фонду України «Про порядок та черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок».

Допомогатор

СКАЧАТИ Зразок заповнення штатного розпису бюджетної установи


 Проектом акта передбачено, що відомості про трудову діяльність працівника, фізичної особи - підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі подаються в будь-який період протягом п'яти років з дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі" з урахуванням першочергового подання та опрацювання відомостей про трудову діяльність осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до частини першої статті 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" залишилося 2 і менше років, та про трудову діяльність осіб за період до 01 липня 2000 року.

Крім того, пропонується затвердити зміни до Порядку подання відомостей про трудову діяльність працівника, фізичної особи - підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від І2 березня 2021 року № 11-1, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 червня 2021 року за № 802/36424, з метою реалізації положень Закону України від 05 лютого 2021 року № 1217-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі».

Зміни передбачають, що відомості про трудову діяльність працівника в електронній формі подаються до територіального органу Пенсійного фонду України працівником особисто або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України в електронній формі.

Передбачено, що відомості про трудову діяльність працівника після набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі" подаються у складі Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом. Міністерства фінансів України від 1З січня 2015 року №4, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 січня 2015 року за № 111/26556 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15 грудня 2020 року № 773).

Джерело: Проект постанови правління ПФУ «Про порядок та черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок»

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Матеріальна допомога на оздоровлення: про головне

Матеріальна допомога на оздоровлення працівникам бюджетних установ зберігається й у 2024 році. Хто має право на таку матеріальну допомогу, як її оформити, розрахувати й оподаткувати – у цьому огляді.
263333

Облік відпусток

Роботодавець зобов’язаний вести облік відпусток, що надають працівникам. І хоча цю вимогу визначає стаття 10 Закону про відпустки, яка врегульовує порядок надання щорічних відпусток, все ж обліковувати потрібно всі види відпустки у розрізі працівників. Їх обліковує кадрова служба установи або спеціаліст, на якого покладені обов’язки з кадрового обліку, але не бухгалтер. Бухгалтер ні до оформлення відпусток, ні до їх обліку відношення немає.
3096

Сумісники у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали трудовий договір із сумісником: за якими правилами відобразити в Додатках Д5 та Д1, коли донараховувати ЄСВ до мінімальної бази, як показати нараховані доходи в Додатку Д4/4ДФ до Розрахунку.
54701

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді