Військовозобов’язані водії отримали право виїзду за кордон - подробиці

Теми:
Окремі перевізники отримали право бронювати військовозобов’язаних водіїв

Dійськовозобов’язанsх водії отримали право виїзду за кордон - подробиці

Спрощено порядок перетину державного кордону для водіїв віком від 18 до 60 років. Відповідне рішення Уряд прийняв для налагодження міжнародної логістики. Воно стосується як водіїв вантажівок, так і залізничного транспорту.

Ідеться про бронювання водіїв, які здійснюють:

  • міжнародні вантажні перевезення;
  • перевезення для потреб Збройних Сил України;
  • перевезення медичних вантажів;
  • вантажів гуманітарної допомоги.

Для отримання відповідного рішення перевізник має звернутися з даними про водіїв:

  • або до Міністерства інфраструктури України
  • або до обласної, Київської міської військової адміністрації.

Інформацію про прийняте рішення про бронювання поданих осіб Мінінфраструктури або обласні, Київська міська військові адміністрації, надсилають до Адміністрації Державної прикордонної служби для врахування під час виїзду та в’їзду в Україну громадян України.

Автоперевізники, які мають ліцензію на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень, можуть подати повідомлення як письмово, так і в електронному вигляді з використанням електронного кабінету перевізника Системи «ШЛЯХ» Укртрансбезпеки/ДСБТ (електронний сервіс «Заявка на перетин 18–60»).

Міністерство інфраструктури бере на себе зобов’язання оформляти усі потрібні документи протягом двох годин з моменту отримання повідомлення від перевізника.

До відома! Звернення до Мінінфраструктури щодо бронювання військовозобов’язаних водіїв надсилайте листом на електрону адресу: [email protected].

Лист має буди у форматі .pdf та word, із зазначенням:

  • ПІБ, року народження, посади, військового звання, військово-облікової спеціальності та її №___ ;
  • найменування та адреси підприємства, установи, організації;
  • назви територіального центру та соціальної підтримки (за місцем розташування, підприємства, установи, організації);
  • назви територіального центру та соціальної підтримки (за місцем перебування військовозобов’язаного на військовому обліку).

Форма додатку до листа визначена постановою КМУ від 03.03.2022 № 194.

Зверніть увагу! Відповідальність за повернення водія на територію України після виконання перевезення лежить на перевізнику.

Постанова КМУ від 07.03.2022 № 218 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341528

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90405

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66128

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3493

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13855

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді