Яку заяву написати працівниці, щоб бути з дітьми і не втратити заробіток - Держпраці

Яку заяву написати працівниці, щоб бути з дітьми і не втратити заробіток - Держпраці

Держпраці роз’яснила, що робити роботодавцеві, якщо працівниця має неповнолітніх дітей, а дитсадки не працюють. У таких ситуаціях законодавство про працю не передбачає оплати. Водночас роботодавець може надати таким працівникам відпустки, як щорічні, так і додаткові, або без збереження заробітної плати. Якщо працівниця може виконувати роботу поза межами приміщень роботодавця, можете також оформити надомну або дистанційну роботу.

За матеріалами Держпраці 

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія

Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
11595

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
52995

Господарський договір бюджетної установи

Господарський договір бюджетної установи – типи, види, істотні умови, порядок укладання та розірвання, перевірки. З якими господарськими договорами зазвичай мають справу бюджетники, чи є в них певні особливості?
16854

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді