Перебіг строків оскарження рішень податківців зупинили

Перебіг строків оскарження рішень податківців зупинили

У період з 24.02.2022 до припинення або скасування воєнного стану на території України зупиниkb перебіг строків щодо оскарження рішень податкових органів та щодо скарг платників податків, що їх не розглянули станом на 24.02.2022. Таке зупинення не породжує будь-яких наслідків, що передбачає стаття 56 Податкового кодексу України (ПК). Про це повідомила ДПС у зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні та з огляду на військову агресію Російської Федерації проти України. Ці події унеможливлюють своєчасне подання скарги про перегляд рішень органів контролю.

Можливість продовжувати строки подання скарги на податкове повідомлення-рішення або будь-яке інше рішення податківців передбачає пункт 102.6 ПК.

Торгово-промислова палата України (ТПП) підтвердила, що введення військового стану в Україні з 24.02.2022 до його офіційного закінчення є обставинами непереборної сили, тобто форс-мажорними обставинами (лист ТПП від 28.02.2022 № 2024/02.0-7.1).

03.03.2022 ВРУ прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану». Він установлює, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, для платників податків та органів контролю зупиняється перебіг строків, що визначають податкове законодавство та інше законодавство, контроль за дотриманням якого покладено на органи контролю.

Прес-центр ДПС 

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Податки в ОМС: бухоблік та проведення

Сплата податків не минає нікого. І бюджетники не виключення. Навіть ті, які мають відношення до влади, зокрема й місцевої. Які податки і збори є витратами ОМС, як їх обліковувати, бухгалтерські проведення. Про це та інше – у консультації.
9634

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
33095

Баланс форма 1-дс – як заповнити

Баланс 1 – це традиційний фінансовий звіт. Якими є загальні вимоги до складання звіту Баланс форма 1-дс , яку саме інформацію у 2024 році мають розкривати щодо своїх активів і пасивів бюджетні установи – підкаже експерт.
74752

Розробляємо первинні документи для обліку запасів

Нові типові форми первинних документів для обліку господарських операцій із запасами діють з початку 2023 року. Тож установи мають їх використовувати, а за галузевої потреби розробити та затвердити додаткові самостійно. Як визначити реквізити та форму, читайте у статті.
5730

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
1271

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді