Як прийняти на роботу працівника, що не звільнився з попереднього місця працевлаштування

Як прийняти на роботу працівника, що не звільнився з попереднього місця працевлаштування

Держпраці роз’яснило, як працівникові влаштуватися на офіційну роботу, якщо він не звільнився з попереднього місця роботи через те, що підприємство зруйноване.

Працівник, який залишив робоче місце у зв’язку з бойовими діями і не встиг звільнитися, може направити своєму роботодавцеві заяву про звільнення за допомогою засобів зв’язку (за можливості). Якщо це неможливо, працівник може:

  • працевлаштуватися до іншого роботодавця за сумісництвом;

або

  • повідомити страхувальника про визначення цього місця роботи як основного згідно з поданою заявою (до її відкликання) (відповідно до п. 3-1 ч. 2 ст. 16 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 № 1058-IV).

Джерело: Держпраці

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
18660

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
16920

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді