Як укладати трудові договори у період воєнного стану

Як укладати трудові договори у період воєнного стану

Існує усну та письмова форма трудового договору. Частіше його форму обирають за спільною згодою роботодавець та працівник. В окремих випадках письмова форма ⸺ обов’язкова (ст. 24 КЗпП).

Проте у період воєнного стану форму трудового договору сторони за спільного згодою визначають самостійно. Тобто фактично заморожена дія статті 24 КЗпП, яка визначає перелік випадків, коли обов’язкова саме письмова форма трудового договору. Наприклад, з керівником КНП передбачена письмова форма контракту, затверджена постановою КМУ № 7923. Проте у період воєнного стану з керівником КНП за згодою сторін можлива усна форма оформлення трудових відносин. Після завершення воєнного стану, потрібно повернутися до письмової форми трудового договору. Зокрема заключити його і з тими працівниками, яких оформили під час війни і для яких обов’язкова письмова форма.

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку.

Нагадуємо, що зараз усі матеріали сайту доступні вам без обмежень. У разі, якщо вам потрібна консультація експерта чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити наші електронні журнали
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічна відпустка освітян і науковців – проблемні питання

Експерт розглядає на прикладах, як рахувати кількість днів щорічної основної відпустки освітянам і науковцям на прикладі відпустки вихователя у залежності від того, скільки місяців було відпрацьовано – менше 10 чи більше, повні ці місяці були чи ні.
8378

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді