Хто відсьогодні зобов’язан перепрограмувати свої РРО?

Хто відсьогодні зобов’язан перепрограмувати свої РРО?

Податківці роз’яснили, як діяти суб’єктам господарювання, які використовують РРО/ПРРО, у разі зміни ставки ПДВ при проведенні операцій з постачання пального та інших нафтопродуктів під час дії правового режиму воєнного стану.

Усі суб’єкти господарювання, які вроздріб продають пальне, зобов’язані перепрограмувати свої РРО, змінивши ставку ПДВ з 20 на 7%, з метою виконання вимог чинного законодавства, відображення відповідних зобов’язань зі сплати податків і зборів, а також видавати споживачам відповідні розрахункові документи.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють постачання (реалізацію) пального кінцевим споживачам, повинні і надалі проводити роздрібний продаж пального з формуванням і видачою відповідних розрахункових документів, із обов’язковим відображенням відповідної ставки ПДВ, що застосовують до таких операцій з постачання (реалізації). Цього вимагає пункт 2 статті 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР.

Форму та зміст розрахункових документів визначає Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затверджене наказом Мінфіну від 21.01.2016 № 13 (далі — Положення).

Згідно з Положенням ставка ПДВ є одним із обов’язкових реквізитів розрахункових документів. У разі відсутності її в документі такий документ не вважатиметься розрахунковим.

Головного управління ДПС у Чернівецькій області 

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку.

Нагадуємо, що зараз усі матеріали сайту доступні вам без обмежень. У разі, якщо вам потрібна консультація експерта чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити наші електронні журнали
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді